INSPIRAȚIE

Stilul eclectic

INSPIRAȚIE

Stilul eclectic combină perioade, stiluri și culturi pentru a crea o casă care să reflecte personalitatea ta. Stilul eclectic presupune imaginație, contraste neașteptate și suprize încântătoare. Dacă nu știi ce stil să alegi, această combinație de mobilă și accesorii e o idee pe care designerii merg de multe ori.

Dacă ai mobilier de la bunica, covoare și accesorii, le poți foarte bine integra în spațiu folosind câteva tehnici care să-ți asigure un stil eclectic reușit. Poți combina piese de mobilier din perioade diferite, cu atenție căci altfel nu se integrează. Poți merge pe ideea simplă de a combina piese de mobilier combinate deja, dar rezultatul va fi unul lipsit de personalitate.

Nu există niște reguli stricte pentru a decora în stilul eclectic, însă acest stil nu implică doar aruncarea de piese de mobilier din perioade diferite pur și simplu. Stilul eclectic este bine realizat atunci când piesele de mobilier se combină perfect în ceea ce privește culoarea, tiparul, textura sau forma. Schema de culori poate fi variată, dar ca o regulă generală, culorile neutre sunt importante. Culorile perfecte sunt alb, crem, gri, negru și maro. Contrastul este un element important pentru culorile și materialele folosite în stilul eclectic.

Alte elemente eclectice ar fi: culoare de fond neutră, antichități folosite cu moderație, colecții și seturi de piese similare, obiecte singulare, piese de mobilier de peste tot din lume, contrast culoare sau finisaj, elemente tradiționale și moderne, materiale brute combinate cu textile elegante, suprafețe folosite combinat cu suprafețe rafinate.

Stilul eclectic înseamnă împrumutarea unei varietăți de stiluri din diferite surse și combinarea lor într-un mod fericit. Un mix din diferite stiluri de design interior. Stilul eclectic depinde de creativitatea și gustul persoanei care realizează acest stil de design.

Când combini diferite finisaje, mărești senzația de eclectic. De exemplu, un perete gri accentuează o statuie argintie care contrastează perfect cu o tapițerie antică. Combină și potrivește piese de mobilier fiind atent la finisaje și texturi și la relația dintre ele. Țelul este un contrast controlat format din diverse elemente.

Pentru a fi sigur, combină piese de mobilier și accesorii pe care le despart cel puțin doi ani. Această tehnică va crea un contrast mai puternic. Combină de asemenea piese vechi de mobilier și corpuri de iluminat hi-tech. Poți combina ce dorești dacă ții cont de cele enumerate mai înainte.

Back to Top